ÉLELMI ANYAGAINK ÁSVÁNYI ALKOTÓRÉSZEI 100g tisztított élelmiszerben
|
Élelmiszer megnevezése
|
Hamu
|
Kalcium
|
Vas
|
Foszfor
|
Kálium
|
Nátrium
|
Magnézium
|
Hamu
|
|
|
g
|
milligramm
|
alkalitás
|
|
|
GABONÁK ÉS GABONATERMÉKEK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gabonamagvak, őrlemények, tészták
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Árpagyöngy
|
1,2
|
43
|
-
|
165
|
120
|
3
|
20
|
-
|
|
|
Búza, hántolt (buris)
|
1,5
|
30
|
3,6
|
350
|
350
|
3
|
120
|
-9
|
|
|
Búzadara
|
0,6
|
18,6
|
1
|
120
|
330
|
4
|
40
|
-9,4
|
|
|
Búzaliszt (teljes)
|
1,7
|
39
|
1,7
|
300
|
140
|
3
|
20
|
-9,4
|
|
|
Búzaliszt (főző, 4,60Ft/kg)
|
0,6
|
25
|
1
|
100
|
140
|
3
|
20
|
-9,4
|
|
|
Búzaliszt (BL 55)
|
0,5
|
13
|
0,9
|
100
|
-
|
-
|
-
|
-9,4
|
|
|
Kukoricaliszt
|
1,2
|
22
|
1,1
|
170
|
60
|
50
|
7
|
-7,8
|
|
|
Rizs (csiszolt)
|
0,7
|
8
|
1
|
90
|
110
|
6
|
13
|
-
|
|
|
Rozsliszt
|
1
|
30
|
1,4
|
350
|
150
|
10
|
25
|
-4
|
|
|
Száraztészta (fehéráru)
|
0,5
|
14
|
2,6
|
80
|
100
|
200
|
25
|
-5,1
|
|
|
Száraztészta (2 tojásos)
|
0,5
|
24,4
|
1,9
|
100
|
100
|
210
|
23
|
-8,4
|
|
|
Száraztészta (4 tojásos)
|
0,6
|
25,3
|
2,9
|
180
|
100
|
248
|
22
|
-8,4
|
|
|
Zabpehely
|
1,5
|
71
|
4
|
160
|
350
|
30
|
110
|
-
|
|
|
Zsemlemorzsa
|
1,9
|
29,3
|
1,2
|
75
|
138
|
780
|
35
|
-11,5
|
|
|
SÜTŐIPARI TERMÉKEK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kenyerek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Büfékenyér
|
12,1
|
20
|
0,8
|
70
|
170
|
825
|
73
|
-7,4
|
|
|
Fehér kenyér (finom feh. kenyér)
|
12,1
|
20
|
0,8
|
70
|
117
|
808
|
48
|
-10,3
|
|
|
Félbarna kenyér (fehér kenyér)
|
12,2
|
20
|
0,8
|
70
|
170
|
825
|
72
|
-7,4
|
|
|
Félbarna kenyér (burgonyás)
|
1,7
|
18
|
0,8
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-5,5
|
|
|
Graham-kenyér
|
2,2
|
25
|
1
|
150
|
295
|
686
|
40
|
-6,8
|
|
|
Rozskenyér
|
2,2
|
28,6
|
0,6
|
150
|
125
|
467
|
24
|
-3,5
|
|
|
Szegedi vágott
|
1,5
|
18,4
|
0,8
|
70
|
124
|
705
|
33
|
-7
|
|
|
Kenyérféleségek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Császárzsemle
|
1,5
|
49,2
|
0,8
|
50
|
114
|
234
|
37
|
-8
|
|
|
Kétszersült (HÓVIRÁG) édes
|
1,8
|
58,8
|
1,5
|
50
|
164
|
270
|
30
|
-6,5
|
|
|
Kifli, sós
|
2,7
|
52,2
|
0,8
|
50
|
152
|
1120
|
43
|
-8,1
|
|
|
Kifli, tejes
|
1,5
|
52,2
|
0,8
|
50
|
145
|
345
|
42
|
-8,1
|
|
|
Kifli, vajas
|
1,5
|
70,6
|
0,8
|
50
|
186
|
700
|
47
|
-8
|
|
|
Zsemle
|
1,5
|
21,1
|
0,8
|
50
|
119
|
630
|
41
|
-8,1
|
|
|
Kelt, hajtogatott, töltött péksütemények
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Briós
|
1,2
|
51,7
|
0,8
|
50
|
135
|
439
|
44
|
-7
|
|
|
Kalács
|
1,5
|
52
|
1
|
80
|
146
|
682
|
28
|
-7
|
|
|
Perec (főtt)
|
4,5
|
20
|
0,8
|
60
|
-
|
-
|
-
|
-8,7
|
|
|
Pogácsa (vajas)
|
1,1
|
39,8
|
0,4
|
25
|
117
|
511
|
29
|
-4
|
|
|
Pogácsa, tepertős
|
2,7
|
23,3
|
0,4
|
25
|
177
|
1015
|
21
|
-4
|
|
|
Élelmiszer megnevezése
|
Hamu
|
Kalcium
|
Vas
|
Foszfor
|
Kálium
|
Nátrium
|
Magnézium
|
Hamu
|
|
|
g
|
milligramm
|
alkalitás
|
|
|
Sajtos rúd, vajas
|
1,4
|
47
|
-
|
-
|
82,2
|
276
|
20
|
-
|
|
|
HÚSOK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bárányhús (juhhús, sovány)
|
0,9
|
15
|
10,5
|
350
|
-
|
-
|
-
|
-9
|
|
|
Borjúhús
|
1
|
11
|
3
|
240
|
350
|
100
|
25
|
-8,8
|
|
|
Csirkehús
|
1
|
5
|
3
|
160
|
400
|
850
|
30
|
-9,2
|
|
|
Házinyúlhús
|
1,2
|
19
|
4
|
180
|
210
|
30
|
20
|
-
|
|
|
Juhhús (kövér)
|
0,7
|
10
|
2,5
|
150
|
350
|
100
|
25
|
-7,7
|
|
|
Libahús, kacsahús
|
0,6
|
6
|
3,9
|
250
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Lóhús
|
1
|
9,4
|
9
|
200
|
408
|
110
|
39
|
-15,6
|
|
|
Marhahús (sovány)
|
1
|
10
|
3,5
|
180
|
381
|
100
|
36
|
-10,5
|
|
|
Mezeinyúlhús
|
1,2
|
30
|
5
|
250
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Sertéshús (kövér)
|
0,5
|
10,9
|
2,2
|
150
|
442
|
161
|
39
|
-10
|
|
|
Sertéshús (közepes)
|
0,6
|
13,2
|
2,3
|
170
|
442
|
129
|
41
|
-11,4
|
|
|
Sertéshús (sovány)
|
0,6
|
16,9
|
2,5
|
180
|
442
|
148
|
42
|
-12,5
|
|
|
Tyúkhús
|
1
|
5
|
3
|
120
|
400
|
50
|
30
|
-9,2
|
|
|
BELSŐSÉGEK ÉS ALAPANYAGOK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Borjú-, marhamáj
|
1,4
|
12,8
|
10
|
350
|
332
|
120
|
34
|
-23
|
|
|
Borjú-, marha-, sertésvelő
|
1,4
|
15,4
|
2,3
|
380
|
327
|
195
|
21
|
-18
|
|
|
Csontvelő
|
2,2
|
21,4
|
-
|
-
|
10,2
|
110
|
-
|
-
|
|
|
Libamáj
|
1,4
|
17
|
30
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-19,2
|
|
|
Marhalép
|
1,4
|
11,1
|
-
|
-
|
290
|
122
|
23
|
-
|
|
|
Marha- v. borjúnyelv
|
1
|
16,7
|
3
|
200
|
344
|
133
|
37
|
-
|
|
|
Marhapofa, zabos
|
1,2
|
25,8
|
-
|
-
|
280
|
180
|
30
|
-
|
|
|
Marha- és borjúszív
|
0,9
|
15,8
|
6
|
200
|
308
|
100
|
38
|
-15,6
|
|
|
Marha-, sertés- v. borjútüdő
|
1,1
|
16,7
|
16
|
250
|
299
|
224
|
27
|
-18
|
|
|
Marhavastagín
|
1,3
|
15,4
|
-
|
-
|
80
|
204
|
5
|
-
|
|
|
Marhavékonyín
|
1,5
|
46,4
|
-
|
-
|
160
|
204
|
12
|
-
|
|
|
Marhavese
|
1,1
|
20
|
8
|
200
|
236
|
200
|
31
|
-14,5
|
|
|
Pacal
|
0,4
|
36
|
-
|
-
|
224
|
130
|
22
|
-
|
|
|
Sertéslép
|
1,3
|
14,3
|
-
|
-
|
442
|
190
|
34
|
-
|
|
|
Sertésmáj
|
1
|
16,4
|
18
|
300
|
368
|
338
|
38
|
-27,8
|
|
|
Sertésnyelv
|
1,4
|
18,8
|
-
|
-
|
314
|
127
|
33
|
-
|
|
|
Sertésnyelvgyök
|
0,7
|
20
|
-
|
-
|
326
|
203
|
30
|
-
|
|
|
Sertésszív
|
1
|
17,6
|
2,7
|
130
|
326
|
290
|
36
|
-
|
|
|
Sertésvese
|
1,2
|
17,6
|
8
|
250
|
284
|
450
|
33
|
-
|
|
|
Tőgy (meddő)
|
0,8
|
14,1
|
-
|
-
|
544
|
90
|
10
|
-
|
|
|
Tőgy (tejes)
|
0,9
|
127
|
-
|
-
|
146
|
220
|
10
|
-
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Élelmiszer megnevezése
|
Hamu
|
Kalcium
|
Vas
|
Foszfor
|
Kálium
|
Nátrium
|
Magnézium
|
Hamu
|
|
|
g
|
milligramm
|
alkalitás
|
|
|
HÚSKÉSZÍTMÉNYEK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bőrsajt
|
7,3
|
12
|
2
|
200
|
-
|
-
|
-
|
-9,7
|
|
|
Csabai kolbász
|
4,6
|
36
|
-
|
-
|
510
|
1605
|
39
|
-
|
|
|
Csemegekolbász (debreceni)
|
3,3
|
7,5
|
1,8
|
150
|
-
|
-
|
-
|
-10,1
|
|
|
Cserkészkolbász
|
3,6
|
10
|
2,1
|
150
|
-
|
-
|
-
|
-12
|
|
|
Disznósajt
|
3,5
|
26
|
2,3
|
250
|
130
|
1750
|
22
|
-13
|
|
|
Feketehurka
|
3,7
|
12
|
10
|
180
|
-
|
-
|
-
|
-8,4
|
|
|
Füstölt kolbász
|
2,6
|
32
|
2
|
150
|
-
|
-
|
-
|
-10,8
|
|
|
Füstölt marhahús
|
4
|
20
|
4
|
250
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Füstölt sertéshús, sonka
|
5,3
|
27
|
3,5
|
250
|
452
|
2030
|
44
|
-8,6
|
|
|
Gépsonka
|
4
|
24,4
|
2
|
220
|
314
|
855
|
25
|
-12,5
|
|
|
Gyulai páros főzőkolbász
|
3,2
|
44
|
1,4
|
150
|
530
|
1710
|
57
|
-7,8
|
|
|
Kedvenc
|
3,5
|
8
|
2
|
120
|
348
|
1480
|
15
|
-11,1
|
|
|
Kenőmájas
|
2,9
|
10
|
5
|
250
|
195
|
1100
|
27
|
-18,2
|
|
|
Marokkói
|
3,2
|
34
|
2
|
120
|
304
|
1070
|
54
|
-10,9
|
|
|
Lecsókolbász
|
3,6
|
28
|
2,5
|
150
|
226
|
1050
|
22
|
-9,7
|
|
|
Lengyel
|
2,8
|
8
|
2
|
150
|
-
|
-
|
-
|
-9,1
|
|
|
Lódebreceni
|
3,7
|
8
|
8
|
190
|
-
|
-
|
-
|
-14,2
|
|
|
Lótéliszalámi
|
6
|
11
|
9
|
230
|
-
|
-
|
-
|
-17,9
|
|
|
Lóveronai
|
3,6
|
8
|
8
|
208
|
-
|
-
|
-
|
-13,9
|
|
|
Lóvéreshurka
|
2,4
|
10
|
20
|
130
|
-
|
-
|
-
|
-8,2
|
|
|
Lóvirsli, párizsi, krinolin, szafaládé
|
3,6
|
7
|
7
|
160
|
-
|
-
|
-
|
-12
|
|
|
Lóvöröskolbász
|
4
|
9
|
8,5
|
190
|
-
|
-
|
-
|
-14,5
|
|
|
Májashurka
|
3,2
|
11,8
|
4,9
|
180
|
-
|
-
|
-
|
-12,3
|
|
|
Májpástétom
|
4,1
|
22
|
5
|
250
|
208
|
970
|
27
|
-18
|
|
|
Májsajt
|
2,4
|
10
|
5
|
200
|
-
|
-
|
-
|
-13,8
|
|
|
Nyáriszalámi
|
3,6
|
30
|
2,5
|
150
|
252
|
1260
|
17
|
-8,9
|
|
|
Nyelvpástétom
|
2,8
|
10
|
2
|
200
|
-
|
-
|
-
|
-9,6
|
|
|
Nyelvsajt
|
4
|
10
|
4,7
|
220
|
-
|
-
|
-
|
-11,5
|
|
|
Olasz, mortadella, sörbomba
|
3
|
8
|
2
|
120
|
356
|
1680
|
13
|
-8,9
|
|
|
Párizsi, krinolin, szafaládé
|
2
|
20,4
|
2,2
|
120
|
250
|
910
|
32
|
-5,9
|
|
|
Sonkaszalámi
|
3,6
|
32
|
3,7
|
200
|
426
|
1310
|
52
|
-12,7
|
|
|
Szepesi virsli
|
2,6
|
7,5
|
1,4
|
150
|
-
|
-
|
-
|
-8
|
|
|
Téliszalámi
|
5,2
|
18
|
5,5
|
280
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Turista, tiroli
|
3
|
34
|
2
|
120
|
360
|
1545
|
17
|
-9,9
|
|
|
Türingiai hurka
|
3,9
|
10
|
5
|
140
|
-
|
-
|
-
|
-4,4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Élelmiszer megnevezése
|
Hamu
|
Kalcium
|
Vas
|
Foszfor
|
Kálium
|
Nátrium
|
Magnézium
|
Hamu
|
|
|
g
|
milligramm
|
alkalitás
|
|
|
TEJ ÉS TEJTERMÉKEK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anyatej
|
0,3
|
25
|
0,1
|
17
|
70
|
50
|
3
|
1,2
|
|
|
Kecsketej
|
0,8
|
130
|
0,7
|
130
|
50
|
80
|
13
|
0,2
|
|
|
Juhtej
|
0,8
|
180
|
0,6
|
150
|
-
|
-
|
-
|
0,2
|
|
|
Tehéntej (teljes)
|
0,7
|
120
|
0,2
|
70
|
148
|
124
|
17
|
0,2
|
|
|
Tehéntej (fölözött)
|
0,8
|
114
|
0,2
|
40
|
160
|
132
|
18
|
0,2
|
|
|
Joghurt-aludtej, kefír
|
0,7
|
120
|
0,2
|
70
|
181
|
120
|
16
|
0,2
|
|
|
Tejföl
|
0,6
|
130
|
0,2
|
70
|
148
|
35
|
14
|
-1
|
|
|
Kávétejszín
|
0,6
|
105
|
0,2
|
60
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Habtejszín
|
0,3
|
100
|
0,2
|
50
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Vaj
|
0,1
|
25
|
ny.
|
20
|
150
|
11
|
2
|
-
|
|
|
Író
|
0,7
|
100
|
0,1
|
60
|
160
|
60
|
10
|
-
|
|
|
Étkezési tehéntúró, krémtúró (zsíros)
|
1,2
|
63
|
0,3
|
200
|
50
|
15
|
5
|
-19
|
|
|
Étkezési tehéntúró, krémtúró (félzsíros)
|
1,5
|
80
|
0,2
|
192
|
65
|
18
|
6
|
-14,5
|
|
|
Étkezési tehéntúró (sovány)
|
1,6
|
90
|
0,2
|
180
|
71
|
20
|
6
|
-13
|
|
|
Körített tehéntúró
|
2,2
|
75
|
0,2
|
150
|
-
|
-
|
-
|
-19
|
|
|
Juhtúró, gomolyatúró, csemegekörözött, juhgomolya,
|
4,6
|
400
|
0,2
|
250
|
146
|
515
|
42
|
-16
|
|
|
tehéngomolya
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Parmezán sajt
|
4,8
|
850
|
0,7
|
550
|
150
|
700
|
50
|
-
|
|
|
Keménysajt, zsíros (Ementáli, Pannónia, Cseddár)
|
4,6
|
800
|
0,7
|
500
|
150
|
800
|
30
|
-7
|
|
|
Félkeménysajt, zsíros (Balaton, Trappista, Eidami,
|
4,9
|
600
|
0,7
|
400
|
109
|
970
|
66
|
-7
|
|
|
Parenyica, Füstölt sonkasajt)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Félkeménysajt, félzsíros (Óvári)
|
5
|
600
|
0,7
|
400
|
180
|
1330
|
56
|
-7
|
|
|
Félkeménysajt, sovány(Köményes)
|
5,1
|
600
|
0,7
|
400
|
-
|
-
|
-
|
-7
|
|
|
Lágysajt, zsíros (Lajta, Moson megyei csemege, Tea,
|
4,3
|
400
|
0,7
|
250
|
-
|
-
|
-
|
-6
|
|
|
Pálpusztai, Márvány, Roki)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vajas márványsajt
|
2,6
|
240
|
0,4
|
150
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Tejszín márványkrém
|
3,8
|
320
|
0,5
|
200
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Sportsajt
|
3,2
|
240
|
0,5
|
150
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Krémsajt
|
2,8
|
180
|
0,5
|
100
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Pogácsasajt
|
5
|
80
|
0,2
|
60
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Kaskaval juhsajt
|
5,7
|
500
|
0,9
|
350
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Fehér sajtkrém (juhsajt)
|
5,3
|
400
|
0,8
|
200
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Vágható ömlesztett sajt, zsíros (Hóvirág, Mecseki hóvi-
|
5,6
|
500
|
0,6
|
950
|
66
|
1120
|
52
|
-7
|
|
|
rág, Rolly hóvirág, Holló, Hortobágyi, Karaván, Bojtár,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mecseki sonkás, Délibáb)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
C-vitaminos ömlesztett sajt
|
5,6
|
500
|
0,6
|
950
|
66
|
1120
|
52
|
-7
|
|
|
Vágható ömlesztett sajt, sovány (Tura)
|
5,8
|
400
|
0,5
|
950
|
104
|
1400
|
48
|
-7
|
|
|
Kenhető ömlesztett sajt, zsíros (Mackó, Csárdás, Caro,
|
5,8
|
450
|
0,5
|
1000
|
65
|
1200
|
39
|
-7
|
|
|
Élelmiszer megnevezése
|
Hamu
|
Kalcium
|
Vas
|
Foszfor
|
Kálium
|
Nátrium
|
Magnézium
|
Hamu
|
|
|
g
|
milligramm
|
alkalitás
|
|
|
Öcsi, Mátra, Budapest, Cseddár, Savaria, Füsti, Üdítő,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ementáli, Répce, Rokvitál, Promontor, Paradicsom,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Csípős-paprikás, Mustáros, Fűszerkeverkes, Zelleres,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fokhagymás, Gombás, Vöröshagymás, Sonkás, Ubor-
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kás-paprikás,Téliszalámis)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
C-paprikás kenhető ömlesztett sajt (zsíros)
|
7,2
|
450
|
0,5
|
1000
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
"Mese" kenhető állományú ömlesztett sajt
|
5,2
|
300
|
0,4
|
850
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Sűrített tej (cukrozott)
|
2
|
300
|
0,5
|
170
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Tejpor (zsíros)
|
5,8
|
1200
|
1,3
|
730
|
1235
|
650
|
110
|
-
|
|
|
Vaniliás fagyikocka
|
0,5
|
75
|
0,1
|
40
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
TOJÁS
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tojás
|
1,1
|
52
|
3,5
|
220
|
-
|
-
|
-
|
-13
|
|
|
Tojás 1db (héj nélkül)
|
0,5
|
21
|
1,4
|
88
|
-
|
-
|
-
|
-5,2
|
|
|
Tojásfehérje
|
0,7
|
17
|
0,9
|
20
|
-
|
-
|
-
|
-6,5
|
|
|
Tojásfehérje 1db
|
0,2
|
4
|
0,2
|
5
|
-
|
-
|
-
|
-1,6
|
|
|
Tojássárgája
|
1,2
|
80
|
4,3
|
570
|
-
|
-
|
-
|
-20
|
|
|
Tojássárgája 1db
|
0,3
|
13
|
0,7
|
91
|
-
|
-
|
-
|
-3,2
|
|
|
Tojáspor
|
3,5
|
220
|
7
|
450
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Tojásfehérje, szárított
|
4,5
|
120
|
6,3
|
140
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
ZÖLDSÉG- ÉS FŐZELÉKFÉLÉK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bimbós kel
|
1,5
|
30
|
1,2
|
-
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Burgonya (nyári)
|
1,1
|
7,1
|
1,8
|
80
|
-
|
-
|
-
|
5,7
|
|
|
Burgonya (téli)
|
1,1
|
12
|
6,5
|
100
|
340
|
4,5
|
28
|
5,7
|
|
|
Céklarépa
|
0,9
|
34,5
|
2,5
|
30
|
260
|
98
|
87
|
11
|
|
|
Fejes saláta
|
0,9
|
28,2
|
1,7
|
40
|
261
|
15,8
|
24
|
5,8
|
|
|
Karalábé
|
1,1
|
43
|
0,6
|
8
|
344
|
53,1
|
32
|
5,8
|
|
|
Karfiol
|
0,8
|
28,9
|
2,7
|
60
|
321
|
30,1
|
31
|
4
|
|
|
Káposzta (fejes)
|
0,7
|
33,3
|
0,1
|
80
|
216
|
23,4
|
24
|
5,2
|
|
|
Káposzta (nyári)
|
0,6
|
43
|
0,1
|
80
|
100
|
12
|
6
|
5,2
|
|
|
Káposzta (vörös)
|
0,8
|
57,4
|
2,5
|
30
|
280
|
5,1
|
23
|
5,8
|
|
|
Kelkáposzta
|
0,8
|
56,8
|
0,9
|
80
|
308
|
17,2
|
30
|
5,2
|
|
|
Kukorica (tejes)
|
0,9
|
6,5
|
1,6
|
38
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Paraj
|
1,9
|
133
|
8,6
|
160
|
526
|
22,4
|
53
|
21
|
|
|
Petrezselyemgyökér
|
1,2
|
56
|
2,5
|
30
|
298
|
34,4
|
9
|
7,7
|
|
|
Petrezselyem zöldje
|
1,7
|
245
|
8
|
128
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Retek (hónapos)
|
0,7
|
47
|
0,5
|
40
|
370
|
58,5
|
36
|
6
|
|
|
Sárgarépa
|
1
|
46,1
|
1,3
|
50
|
201
|
125
|
27
|
5,8
|
|
|
Sóska
|
1,9
|
113
|
13
|
70
|
340
|
26
|
95
|
16,8
|
|
|
Spárga
|
0,6
|
7
|
1,4
|
40
|
240
|
2
|
11
|
-
|
|
|
Élelmiszer megnevezése
|
Hamu
|
Kalcium
|
Vas
|
Foszfor
|
Kálium
|
Nátrium
|
Magnézium
|
Hamu
|
|
|
g
|
milligramm
|
alkalitás
|
|
|
Sütőtök
|
1,4
|
40
|
1,7
|
20
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Tök (főző)
|
0,7
|
19,6
|
0,2
|
60
|
98
|
1,2
|
17
|
2,3
|
|
|
Uborka
|
0,5
|
15
|
0,5
|
20
|
150
|
13
|
9
|
3,4
|
|
|
Vöröshagyma
|
0,6
|
31,1
|
1,6
|
25
|
236
|
8,2
|
34
|
2,9
|
|
|
Zellergyökér
|
0,9
|
67,2
|
1,8
|
60
|
323
|
42,4
|
58
|
5,3
|
|
|
Zöldbab
|
0,9
|
32,2
|
1,1
|
30
|
229
|
1,3
|
29
|
3,8
|
|
|
Zöldborsó
|
0,9
|
36,6
|
2,7
|
130
|
623
|
7,1
|
64
|
6,3
|
|
|
Zöldpaprika
|
1,1
|
12,3
|
9,8
|
855
|
165
|
3,2
|
16
|
-
|
|
|
Száraz hüvelyesek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bab (száraz)
|
3,4
|
106
|
7
|
400
|
1120
|
7,8
|
217
|
-16,8
|
|
|
Borsó (száraz)
|
2,8
|
49
|
14
|
400
|
1210
|
9,5
|
126
|
-3,8
|
|
|
Lencse (száraz)
|
3
|
73,5
|
25
|
400
|
1155
|
10
|
134
|
-13,7
|
|
|
Szójaliszt (teljes)
|
4,4
|
200
|
10
|
500
|
1945
|
13
|
360
|
-
|
|
|
Szójaliszt (zsírtalan)
|
5,1
|
250
|
12
|
560
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Étkezési gombák
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Csiperke
|
0,8
|
44,8
|
0,4
|
47
|
-
|
-
|
-
|
-2,4
|
|
|
Vargánya
|
1
|
7
|
10
|
20
|
580
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Vargánya (szárított)
|
8,2
|
65
|
90
|
200
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
GYÜMÖLCSÖK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alma
|
0,4
|
10,5
|
0,3
|
10
|
112
|
3,9
|
11
|
2,1
|
|
|
Banán
|
0,9
|
110
|
0,3
|
94
|
500
|
22
|
60
|
-
|
|
|
Birsalma
|
0,6
|
66
|
1,1
|
25
|
189
|
9,2
|
10
|
2
|
|
|
Citrom
|
0,6
|
14
|
1
|
50
|
275
|
4,3
|
20
|
6,4
|
|
|
Cukordinnye (s. húsú)
|
0,8
|
12,6
|
0,9
|
10
|
210
|
7,7
|
20
|
6
|
|
|
Cukordinnye (z. húsú)
|
0,8
|
12,6
|
0,9
|
10
|
-
|
-
|
-
|
6
|
|
|
Cseresznye
|
0,5
|
16,3
|
0,3
|
20
|
174
|
8
|
16
|
3,4
|
|
|
Csipkebogyó (friss)
|
3,3
|
50
|
10
|
130
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Egres
|
0,6
|
36,4
|
0,9
|
40
|
183
|
5,9
|
15
|
5,2
|
|
|
Eper (fa)
|
0,8
|
52
|
1,3
|
35
|
-
|
-
|
-
|
5,8
|
|
|
Görögdinnye
|
0,5
|
19,4
|
0,1
|
2
|
147
|
4,5
|
15
|
2,4
|
|
|
Kajszibarack
|
0,7
|
13,8
|
2,1
|
20
|
226
|
6,1
|
14
|
4,6
|
|
|
Körte
|
0,4
|
15,7
|
1,9
|
20
|
100
|
2,3
|
10
|
3,2
|
|
|
Mandarin
|
0,6
|
23
|
0,6
|
50
|
-
|
-
|
-
|
7
|
|
|
Málna
|
0,6
|
27,3
|
0,6
|
45
|
172
|
3,9
|
24
|
4,1
|
|
|
Meggy
|
0,6
|
31,3
|
0,5
|
50
|
186
|
4,7
|
15
|
3,5
|
|
|
Narancs
|
0,5
|
43,8
|
0,6
|
50
|
255
|
2,6
|
22
|
6,7
|
|
|
Naspolya
|
0,8
|
49
|
1
|
45
|
231
|
4,8
|
11
|
-
|
|
|
Őszibarack
|
0,6
|
8,7
|
0,2
|
30
|
183
|
3,6
|
14
|
3,2
|
|
|
Ribiszke (vörös)
|
0,7
|
39,8
|
4,5
|
35
|
187
|
7,6
|
17
|
4,7
|
|
|
Élelmiszer megnevezése
|
Hamu
|
Kalcium
|
Vas
|
Foszfor
|
Kálium
|
Nátrium
|
Magnézium
|
Hamu
|
|
|
g
|
milligramm
|
alkalitás
|
|
|
Ribiszke (fekete)
|
0,6
|
56,8
|
4,5
|
35
|
316
|
2,8
|
10
|
-
|
|
|
Szamóca (földieper)
|
0,7
|
28,1
|
2,9
|
35
|
145
|
4,6
|
18
|
5,5
|
|
|
Szeder
|
0,5
|
52
|
1,3
|
35
|
160
|
3
|
22
|
-
|
|
|
Szilva (Besztercei)
|
0,5
|
16
|
0,2
|
30
|
240
|
3,9
|
16
|
3,2
|
|
|
Szőlő
|
0,5
|
28,2
|
0,7
|
75
|
195
|
2,3
|
14
|
4,4
|
|
|
Vörösszilva
|
0,5
|
14
|
0,2
|
30
|
-
|
-
|
-
|
4
|
|
|
Zöldringló
|
0,5
|
14
|
0,2
|
30
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
GYÜMÖLCSKÉSZÍTMÉNYEK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Aszalt alma
|
1,6
|
32
|
0,6
|
20
|
-
|
-
|
-
|
4
|
|
|
Aszalt szilva
|
2,1
|
40
|
0,5
|
70
|
-
|
-
|
-
|
7,5
|
|
|
Birslé (rostos)
|
-
|
8
|
ny.
|
76
|
32
|
7
|
4
|
-
|
|
|
Csipkebogyóíz
|
1,2
|
170
|
1,9
|
107
|
300
|
130
|
80
|
-
|
|
|
Meggyvér
|
0,2
|
13
|
0,5
|
50
|
100
|
14
|
4
|
-
|
|
|
Meggylé (rostos)
|
-
|
10
|
-
|
-
|
44
|
7
|
5
|
-
|
|
|
Őszibaracklé (rostos)
|
0,2
|
7
|
0,2
|
30
|
25
|
7
|
3
|
-
|
|
|
Sárgabarackíz (cukrozott)
|
0,5
|
21
|
13
|
10
|
133
|
18
|
5
|
-
|
|
|
Sárgabaracklé (rostos)
|
0,2
|
9
|
2,1
|
20
|
65
|
10
|
5
|
-
|
|
|
Szamócalé
|
-
|
10
|
ny.
|
6
|
38
|
6
|
5
|
-
|
|
|
Szilvaíz
|
0,9
|
50
|
80
|
-
|
500
|
26
|
35
|
-
|
|
|
Vegyesíz
|
0,5
|
35
|
10
|
27
|
225
|
47
|
30
|
-
|
|
|
DIÓFÉLÉK, OLAJOS MAGVAK, EGYEBEK
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dió
|
1,7
|
202
|
4,1
|
400
|
1710
|
10,5
|
256
|
-19,2
|
|
|
Földimogyoró (pörkölt)
|
2,4
|
88,5
|
3
|
144
|
920
|
9,5
|
290
|
-
|
|
|
Gesztenye
|
0,4
|
94,6
|
1,2
|
90
|
553
|
20
|
48
|
-6,2
|
|
|
Mandula
|
3,2
|
238
|
4,5
|
450
|
890
|
8
|
368
|
-
|
|
|
Mazsola
|
-
|
110
|
0,6
|
208
|
1000
|
35,8
|
43
|
-
|
|
|
Mák
|
7,2
|
968
|
22
|
800
|
1105
|
16,5
|
506
|
-
|
|
|
Mogyoró
|
2
|
290
|
35
|
360
|
600
|
18
|
140
|
-3,4
|
|
|
Napraforgómag (pörkölt)
|
-
|
118
|
3,2
|
706
|
840
|
67
|
620
|
-
|
|
|
Rebarbara
|
-
|
-
|
-
|
-
|
400
|
2
|
14
|
-
|
|
|
Tökmag
|
4,6
|
66,5
|
-
|
-
|
920
|
9,5
|
970
|
-
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Csokoládé, főző
|
1,4
|
49
|
3
|
240
|
250
|
250
|
65
|
-3,8
|
|
|
Kakaó
|
6,5
|
140
|
7,2
|
700
|
1600
|
40
|
200
|
-46,7
|
|
|
Kávé (pörkölt)
|
-
|
-
|
-
|
-
|
750
|
60
|
40
|
-
|
|
|
Keksz (finom)
|
0,9
|
30
|
1
|
100
|
86
|
260
|
22
|
-12,3
|
|
|
Keksz (háztartási)
|
1,2
|
25
|
ny.
|
80
|
71
|
392
|
32
|
-12,3
|
|
|
Méz
|
0,2
|
40
|
1
|
20
|
-
|
-
|
-
|
-
|
|
|
Tea
|
-
|
-
|
-
|
-
|
2100
|
50
|
250
|
-
|
|
|
|
|